3 tips til at håndtere konflikter

Konflikter opstår i alle forhold, og det er helt normalt. Men det er ikke altid lige let at håndtere dem, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man løser dem på den bedste måde.
Det er jo ikke sådan, at man får undervisning i konfliktløsning i skolen, så mange er usikre på, hvordan man gør. Men der er hjælp at hente, og her får du 3 tips til at håndtere konflikter.

1. Find ud af, hvad konflikten handler om

Ofte kan det være svært at se, hvad konflikten egentlig handler om, fordi man er så optaget af at være uenig med den anden person. Men det er en god idé at tage et skridt tilbage og prøve at se konflikten fra den anden persons perspektiv.
Når du har gjort det, så kan det være en god idé at sætte ord på, hvad konflikten handler om. Måske vil I så finde ud af, at det ikke er så vigtigt, som I troede.

2. Find ud af, hvordan I kan løse konflikten

Når I har fundet ud af, hvad konflikten handler om, så er det tid til at finde ud af, hvordan I kan løse den. Det kan være en god idé at sætte sig ned sammen og snakke om det.
Måske kan I finde ud af, at konflikten ikke er så stor, som I havde troet, og at I kan løse den ved at snakke om det.

3. Tag en beslutning

Hvis I ikke kan løse konflikten ved at snakke om det, så er det tid til at tage en beslutning. I skal beslutte, hvad der skal ske. Måske kan I tage en beslutning, der gør, at konflikten bliver mindre.
Hvis I ikke kan blive enige, så er det en god idé at søge ekstern hjælp, f.eks. fra en kurator eller tage et kursus i konflikthåndtering.