Bliv klar til det vilde vejr med sejlertøj

Godt sejlertøj er blandt det vigtigste udstyr for enhver sejlentusiast. Sejlertøj fungerer i al slags vejr og er designet til at være både funktionelt og attraktivt. Det rigtige sejlertøj skal kunne holde dig tør og varm, når du er ude at sejle. Samtidig skal det være noget, du kan bevæge dig frit i. Sejlertøj findes i tre varianter: kystnært, offshore eller offshore-specifikt. Når du bevæger dig længere væk fra kysten, er det, hvor tingene bliver interessante – bogstaveligt talt! Sejlads foregår på åbent vand med stærkere vind, bølger, spray osv., så dine tøjbehov ændrer sig drastisk. Offshore-sejlere har brug for beskyttelsesbeklædning, der holder dem tørre på grund af den større eksponering for vind og vandstænk. Se vores udvalg af sejlertøj her.

Sejlertøj af høj kvalitet

Sejlertøj bør være fremstillet af lette, men holdbare materialer – materialer, der giver den bedste beskyttelse mod vådhed og vejrliget. Sejlertøj beskytter dig både mod kulde og mod at blive gennemblødt af havvand. Sejlertøj findes i en række forskellige stilarter, der passer til forskellige budgetter og smag. Sejljakker, sejlbukser og havtøj til dårligt vejr, f.eks. hummerhandsker og kittel, er alle vigtige for sikkerheden om bord på din yacht eller jolle. Sejlstøvler og sejlerhandsker sikrer, at du holder dig varm og komfortabel, mens du er ude på vandet. Sejl kan være tunge og voluminøse, så mange sejlere foretrækker at bære specialiserede sejlbukser med polstring, så de ikke får skrammer på benene, når de krænger over.

Sejlertøj til både in og offshore

Sejljakker og -bukser er normalt også lavet af åndbare materialer for at forhindre tab af isolering, når det er varmt. Sejlerdragter og skjorter skal være lette, vandafvisende og give fri bevægelighed på havet. Sejlersko og -støvler skal også give greb på vådt underlag og være komfortable, fleksible og støttende, så du kan have det sjovt ude på bølgerne uden at bekymre dig om dine fødder. Beklædning til kystsejlads – sejljakke og sejlbukser Kystsejlere har brug for tøj, der er beregnet til kystfarvande, hvor vinden er svagere, men solen har tendens til at være varmere. Du har brug for lettere vejrbestandigt tøj, der beskytter dig mod stænk, regnbyger eller pludselige skybrud, samtidig med at du stadig har tilstrækkelig bevægelsesfrihed til at sejle komfortabelt.