Digitale arbejdsredskaber kan lette din arbejdsdag

Computeren indtog sin retmæssige placering som et centralt redskab i hele verdens arbejdsliv for mange år siden. Den indgår ikke bare i alle kontorlandskaber, men også i en eller anden form på skibe, i fabrikshaller, laboratorier, undervisningslokaler og utallige andre steder. For slet ikke at nævne hvordan computerchippen har indflydelse på vores fritidsliv hjemme i privaten. Det er i dag ikke kun selve computeren, der er en stor hjælp på arbejdspladserne. Nej, det er alle de digitale muligheder, som de mange typer programmer åbner op for. Med den allestedsnærværende smartphone sejrsgang i vores hverdag, omtales de små praktiske programmer nu typisk som apps. Et begreb som de fleste efterhånden er stødt på. Faktisk er de så almindelige og ikke mindst tilgængelige, at det er muligt selv at skabe og tilpasse dem til specifikke opgaver. Se for eksempel mere her: PowerApps.

Mange løsninger og muligheder

Et stort antal softwarefirmaer lever af at lave og tilpasse apps til de særlige ønsker, som en virksomhed måtte have. Det kan omfatte alt fra en dedikeret salgsplatform med deres produkter til lageroptælling og medarbejderkommunikation. Jo mere sofistikeret det digitale hjælpemiddel skal være, jo mere avanceret bliver opbygningen og programmeringen af appen. Derfor kan specialudviklede ofte være dyre, men kan til gengæld også lette arbejdsgangen betydeligt, og dermed sikkert være udgiften værd.

Den simple tilgang er bedst

En app bør være logisk og nem at anvende, derved opstår der mindre forvirring blandt virksomhedens medarbejdere, når de skal lære at bruge den. Ofte bruges en digital, skræddersyet løsning netop til at forkorte en arbejdsgang og minimere den brugte tid på udførelsen af arbejdsopgaven. Et oplagt eksempel er proceduren i lagerhaller, hvor der plukkes varer til forsendelse. Her arbejdes der meget med at gøre hele plukkeforløbet så enkelt og strømlinet som muligt. Målet er nemlig, at det skal foregå hurtigt og sikkert uden fejl undervejs.