Få hjælp til dit rygestop og bliv cigaretterne kvit

Kunne du godt tænke dig at blive cigaretterne kvit? Mange rygere har en drøm om at stoppe. Rygning er både en sundhedsskadelig vane samt ganske dyrt, så der er mange fordele ved at stoppe. Desværre er nikotin enormt afhængighedsskabende, og det er da også en af årsagerne til, at mange har svært ved at opnå et komplet rygestop. Rygningen hænger måske sammen med en form for tryghed, afslapning eller ganske enkelt en del af den daglige rutine.

Heldigvis er der mange værktøjer og redskaber, der kan hjælpe dig tættere på dit rygestop. Det gælder alt fra rygestopkurser til nikotinplastre. Nikotinerstatningsprodukter kommer i mange former og typer, så det kan være en idé for dig at kigge på de forskellige muligheder, der er – uanset om det er plastre eller tyggegummi. Der er forskel på, hvad der hjælper for den enkelte. Få hjælp til dit rygestop – du vil takke dig selv for det på sigt.

Stå ikke alene med det

Der er ikke noget, der er mere demotiverende, end når man står alene med en udfordring. Derfor kan det også være en idé for dig at dele med andre, at du overvejer rygestop. På den måde vil du forhåbentlig møde støtte og forståelse i din omgangskreds. For nogle fungerer det at tage en kold tyrker og gå fra den ene ende af skalaen til den anden på en dag, mens det for andre handler om langsom nedtrapning.

Langsom nedtrapning er typisk det, man ser, har langvarig effekt, så måske det også er den fremgangsmåde, du skal gå med. Der er flere forskellige former for afhængighed. Den fysiske gælder selve nikotinstoffet i kroppen. Dette er faktisk udskilt efter 48 timer uden rygning. Men der er også både psykisk og social afhængighed, som kan være akkurat lige så svært at slippe ud af, som den fysiske.