Gode måder at indrette virksomhedens lager for effektiv lagerstyring

At lageret er velorganiseret kan i højere grad med til at sikre, at din lagerstyring er effektiv. Uanset om du driver en virksomhed, der har brug for lagerplads eller ønsker tips til, hvordan du kan optimere dit nuværende, er der fem metoder til at hjælpe dig med at maksimere lagerets funktionalitet.

Effektiv organisering med opdeling i zoner

Opdeling i zoner er en effektiv metode til organisering af lageret. Del lageret op i specifikke områder for forskellige produktkategorier eller lagerfunktioner, hvor de markeres med etiketter eller mærker. Dette gør det lettere at finde varer og forbedre arbejdseffektiviteten.

Hyldesystemer og opbevaringsreoler

Hyldesystemer og opbevaringsreoler er vigtige for at udnytte højden i dit lagerrum. Ved at installere reoler og hylder kan du oprette opbevaringsplads hele vejen fra gulvet og op til loftet, hvilket frigør værdifuldt gulvareal og gør det nemt at organisere varer. Du kan overveje stålreoler til lager

med justerbare hylder, så du kan tilpasse opbevaringspladsen til forskellige typer produkter.

Bedre lagerrotation

For at undgå forældede varer og spild er FIFO-princippet afgørende, der står for First-In, First-Out. Du kan organisere dit lager, så de ældste varer er de mest tilgængelige. Dette sikrer, at ældre varer bruges først, hvilket er vigtigt for produkter med begrænset holdbarhed. Det organiseringsprincip hjælper også med at minimere spild og overskud.

Lagerstyringssystemer

Du kan bruge et lagerstyringssystem (LMS), der giver dig mulighed for at spore varer, overvåge beholdninger og automatisere processer som bestillinger og lagerrotation. Et LMS kan hjælpe med at reducere fejl og forbedre nøjagtigheden i lagerbeholdningen.

Optimering af opbevaringsløsninger

Det handler om at udnytte pladsen i dit lager, eksempelvis ved at bruge pladsbesparende opbevaringsløsninger. Dette kan både omfatte skuffer, skabe og vogne, der er designet til at udnytte enhver tilgængelig tom plads. Du kan også vælge modulære opbevaringsenheder, der kan tilpasses til lagerets behov, og let kan udvides, når det er nødvendigt.