Har I brug for metallogi?

Arbejder dit firma med materialer i metal? Måske som en del af byggebranchen? Så kan metallografi være et vigtigt redskab i jeres værktøjskasse. Med metallografi kan nemlig få vigtige informationer om metallet. Læs mere i denne korte oversigt og bliv klogere.

Hvad er metallogi?

Metallografi – også kendt som Metallography på engelsk – er en måde at undersøge strukturen i behandlet metal. Det kan blandt andet foregå igennem beskæring, slibning og polering af det pågældende metal. Formålet med denne proces er at få så meget viden om metallet som muligt. Det kan blandt andet være i forhold til kornstørrelsen i metallet, som er vigtig for metallets styrke og holdbarhed. På den måde kan I nemmere vurdere, om noget metal kan bruges i f.eks. i byggeprojekt, hvor jern, stål og andre metaller indgår.

Hvad bruges metallografi til?

Med metallografi kan I undersøge metals hårdhed og holdbarhed ved at kigge på metallets kornafstand. Dette kan vigtig viden, hvis I f.eks. arbejder indenfor byggebranchen. Her er det nemlig vigtigt, at I kender til metallets styrke, hvis det indgår som et bærende element i bygningen. Hvis I bruger metal af en for ringe kvalitet, kan det skade bygningens holdbarhed og kan i værste fald betyde, at bygningen hurtigere viser tegn på forfald. Derfor er det en stor fordel at kende til metallets styrke.

Hvor kan I få hjælp til metallogi?

Der er flere virksomheder, som tilbyder metallografiundersøgelser til private virksomheder og offentlige organisationer. Det er også muligt at købe produkter og undersøgelses-kits, som selv tillader jer at lave metallografi. Det er nemme produkter at bruge og kan være et billigere alternativ til at få sendt metalprøver til undersøgelse hos en professionel metallografi-virksomhed. Men hvis I vil være på den sikre side, kan I sagtens få eksperter til at gøre det for jer. Her kan I få hurtig og præcis undersøgelse