Historien bag kombucha

Kombucha teen er en meget gammel og kinesisk tradition, som kan spores mange år tilbage. Der er mange forskellige måder at udtale ordet på, hvor den oprigtige er kom-bu-cha. Det specielle ved denne te er de mange historier og traditioner som hører til. For rigtig mange år siden blev teen brugt af den kinesiske kejser, hvor teen kun blev drukket af ham. Den skulle efter de mange historier have givet man guddommelige kræfter, så han kunne herske landet bedst muligt. Senere kom den ved hjælp af silkevejen til Mongoliet, hvor den blev brugt i krig af de mongolske krigere. På dette tidspunkt havde Mongoliet skaffet sig et af de største empire nogensinde. En anden sjov historie er hvor helt præcis navnet stammer fra. Som fortalt så var teen oprindeligt fra Kina, men der er dog også nogle som mener navnet stammer fra Japan. Det gør man da den japanske kejser blev alvorligt syg, så skulle han have medicin, hvor din koreanske doktor dr. kombu havde helbredt ham. Og da det var en te han gav, som i Japan går under navnet cha, så blev det til kombucha. En anden historie er fra Kina, hvor navnet faktisk skal udtales på en helt anden måde, hvis denne historie passer. Cha betyder også te på kinesisk, men a skal udtales som o i stedet for. Dermed får den et lidt anderledes navn. Derudover så skulle kombu angiveligt betyde havtang, som kan indikere at man dengang brugte midler fra havet som medicin.

Hvad smager kombucha af?

Men hvad består kombucha af? meget simpelt så er kombucha en te som har en lettere surhed af en smag. Det har den fordi drikken generelt er forholdsvist gæret. Det gør den da kombucha ofte bliver fremstillet af te, men i nogle situationer kan man tilsætte frugt eller juice til sin kombucha. Det vil faktisk betyde at kombucha bliver brygget af tisaner eller frugtsaft. Kombucha starter som en sødet te, hvor SCOBY bliver tilsat. Denne SOCBY arbejder sammen med teen for at fjerne sukkeret. Derefter bliver alkohol skabt, hvor det senere i processen vil blive forvandlet til denne surhed af en smag, da de levende bakterier går ind og fjerner alkoholen.

Hvor ser man drikken i dag?

I dag er drikken blevet populær især blandt Nordamerikanere. Drikken bliver ofte sat i forbindelse med sundhed på grund af de levende bakterier, og man vil kunne finde den i mange hjemmelige køkkener. Dette er dog blot en myte, da det ikke ere videnskabeligt bevidst.