Hvad kan du drikke rødvin til?
Der findes et væld af forskellige rødvine ude på markedet. De er alle hver især produceret forskelligt med forskellige noter, intensiteter og druer, som kan give en ekstra spændende oplevelse til din madservering.
En god vin til en god bøf
En rødvin er ofte kendt for at passe godt til hovedretter, hvor en klassiker er en god rød bøf eller steg. Dette kan eksempelvis både være oksekød, lam og vildt. Disse retter er ofte fyldt med tungere, dybere og mere intense smage, hvorfor de også kan have behov for en vin, som er dejlig medium eller fyldig i smagen. Når du kigger efter den perfekte rødvin til et godt stykke kød, kan du nogle gange læse bag på vinen eller i beskrivelsen online, hvilket slags rødvin der bedst passer til forskelligt kød.
Server en rødvin til ostebordet
Rødvinens dybde kan også passe godt til et lækkert ostebord. Dette match kan være en god variation mellem de aromatiske rødvine og smagfulde oste. Til de mere hårde oste, som ofte har en kraftig smag, kan du parre disse med en robust rødvin såsom Cabernet Sauvignon eller Syrah. På den anden side kan du matche bløde oste med en lettere rødvin, som ikke går ind og overdøver for meget. Dette kunne eksempelvis være en Pinot Noir.
Vælg en god portvin
Nogle rødvine passer også godt med desserter, såsom chokoladedesserter. Her kan du matche desserten med en sød rødvin, såsom en god dessertvin eller portvin, så deres dybe smage parres med hinanden. Dette kan være et godt valg, hvis du lige vil skylle munden indimellem hver bid af en lækker dessert. Hvis du for eksempel har mere en frisk dessert, kan du vælge en dessertrødvin, som ikke er for dyb og intens, så den ikke overdøver, men stadig giver det sødlige pift, som syren i desserten ikke har.