Hvorfor vælge leasing fremfor køb af bil? Bliv klogere her

Det er en individuel sag, hvorvidt man synes, det er mest praktisk at lease en bil eller at købe en bil. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men ofte overses leasingmuligheden. Derfor fokuseres der her hovedsageligt på fordelene ved at lease en bil.

Kom ud at køre i din drømmebil

Når du leaser, skal du ikke betale det fulde beløb for bilen. I stedet betaler du typisk et månedligt beløb, indtil du stopper med at lease bilen. Som regel skriver man kontrakt for tre år, sommetider mere eller mindre, og yderst sjældent vil du ende med at betale, hvad du skulle have betalt for at købe bilen, på de tre år – så ville det ikke kunne betale sig at lease. På grund af denne fordel kan du komme ud at køre i din drømmebil, fordi du får den til en billigere pris – er fx en mercedes din drømmebil, så læs om mercedes leasing her.

Desuden kan du oftere skifte bilen ud, fordi du efter de typiske tre år kan vælge at lease en ny bil. Det er en fantastisk mulighed for en bilentusiast.

Undgå pludselige reparationsudgifter

Når du køber en bil, vil du i de første par år være dækket af garanti og dermed ikke skulle betale for reparationer af bilen så længe, men efter de par år udløber garantien, og du vil selv begynde at skulle punge ud. Det rammer sjældent heldigt, når bilen pludselig skal repareres pga. en uventet skade. Med leasing har du den fordel, at leasingfirmaet altid dækker reparationsudgifter.

Færre økonomiske bekymringer

Vælger du leasing fremfor køb af bil, vil du undgå at skulle tænke på, hvor meget du kan sælge bilen for, når du engang er færdig med den. Det er nemlig leasingfirmaet, der sørger for at lease bilen til en ny kunde eller videresælge den.