Hvornår bliver koncentrationsbesværet hos børn for stort?

Der er ikke mange børn, der kan sidde stille hele dagen lang. Det skal de heller ikke. For det er vigtigt, at børn kan lege frit i løbet af dagen. På den måde kan de bruge deres kreativitet og udvikle deres evne til at tænke løsningsorienteret og kritisk. Men den frie leg kan ikke altid vare ved. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvornår lysten til konstant at lege og være aktiv, i virkeligheden er udtryk for koncentrationsbesvær børn.

Tal med barnets klasselærere

Har du mistanke om, at dit barn døjer med koncentrationsbesvær, så er det vigtigt, at du får snakket med barnets klasselærer. For det vil ofte være i skolen, at problemet viser sig i største udstrækning.

For mange af de unger, der har problemer med at holde fokus, bliver det også besværligt at få noget ud af skolen. Her vil de ofte have svært ved at sidde stille. Det er dog ikke altid tilfældet, og nogle gange kan det også vise sig som problemer med indlæring.

Men hvis dit barn døjer med at få noget ud af den helt almindelige klasseundervisning, så er det vigtigt at gribe ind. Det vil mange lærere heldigvis være gode til at spotte. Og så vil I i fællesskab kunne søge at finde alternative måder for dit barn at få en god skolegang på.

Vær opmærksom på trivsel

Når det kommer til en problematik som denne, er det desuden vigtigt at være opmærksom på den øvrige trivsel. For nogle børn kan det nemlig skyldes en bagvedliggende diagnose. Måske vil man så i første omgang være mest opmærksom på dette ene symptom. Ofte kan sådan en diagnose dog også lede til andre problemer.

Skulle der være andre tegn på mistrivsel, så kan det være en god idé at tage fat i en børnepsykolog, så I kan få den rigtige hjælp.