Kan din baby ikke sove? Sådan tackler du det

De fleste forældre frygter det og mange kender det – deres baby kan ikke falde i søvn. De mange nætter med gråd kan trække tænder ud på selv de mest overbærende og hårdføre forældre, og det kan være utroligt frustrerende når deres lille guldklump ikke kan eller vil falde i søvn. Heldigvis så findes der flere forskellige ting man kan gøre, for at gøre det lettere for deres baby at falde i søvn. Nogle gange er det blik at ændre tidspunktet en smule, mens der andre gange skal tænkes kreativt. Alle børn er forskellige, så det er ikke sikkert at sundhedsplejerskens råd, virker på dit barn. Så hvis du gerne vil have et par gode råd, til hvordan du gør det lettere for dit barn at falde i søvn, så kan du læse med her. For flere babyråd kan du med fordel tjekke https://babyraad.dk/ hvor du kan få til alt mellem himmel og jord, relateret til babyer.

Undgå stimulering inden sengetid

Det virker egentlig logisk, men mange forældre tænker ikke over det. Ramt af baby lykke, nyder de tiden med deres barn, som de selvfølgelig skal, men det kan godt blive for meget, at svinge baby rundt og lave flyvemaskine på maven. Det vil selvfølgelig være sjovt for alle, men det kommer med en pris der skal betales, når det er tid til at baby skal sove. Derfor bør man undgå at stimulere baby inden sengetid.

Vær tålmodig og i balance

En faktor som mange gange er det der skyld i at baby ikke kan sove, er forældrenes utålmodighed. De kære små mærker alt, så hvis du er stresset og utålmodig, vil det barn kunne mærke det med det samme. Din uro overføres til din baby, som også bliver urolig og så er det altså svært at falde i søvn. Derfor er det en god idé at forberede dig selv mentalt, inden det er tid til at ligge baby til at sove, så du er så rolig som muligt.

Syng for dit barn

At synge sit barn i søvn har eksisteret i stort set alle kulturer, mange år tilbage i tiden, men er noget mange har glemt i den vestlige verden. Det er en af de bedste måder at få sin baby til at falde i søvn på. Syng med en rolig og dyb stemme, og det vil virke lige så godt som sovepiller på mor og far. At synge sit barn i søvn er også et smukt øjeblik.