N a

Skab et mindeværdigt år for dit barn: derfor skal du vælge efterskolen

Har du et barn, der snart skal begynde 9. klasse og derefter ud i den store verden? Måske har I talt om gymnasie og efterskole derhjemme uden at være helt sikre på, hvad I skal vælge. Denne artikel udforsker, hvorfor man bør vælge at sende sit barn på efterskole, for eksempel idrætsefterskoler, efter 9. klasse.

Lær dit barn at være nysgerrig og undersøge interesser

En af fordele ved, at du sender dit barn på en efterskole er, at det styrker den naturlige nysgerrighed på forskellige fagområder. En idrætsefterskole er et eksempel på en glimrende mulighed for børn, der synes det er sjovt at bevæge sig, og som drømmer om at gøre det endnu mere – måske lære om nye, sjove sportsgrene.

Det er godt at få muligheden for at undersøge interesser og opdage, hvad der er af spændende muligheder og hobbyer, man kan dyrke. Der findes også mange andre typer af efterskoler, både til kunst-, litteratur eller rejseinteresserede. En del efterskole har samtidig mange forskellige linjer, så man kan beslutte sig, når man har hørt lidt mere om dem.

Styrk det sociale fællesskab

Et andet plus ved en efterskole er, at dit barn får udfordret sig selv og udforsket nye, sociale fællesskaber. På en idrætsefterskole er der blandt andet mange aktiviteter, hvor man optræder i hold, hvorfor det skaber et naturligt, socialt bånd for bange af de unge. Derudover bruger de næsten alle deres uger og mange weekender på et helt år på efterskolen, hvilket påvirker, at de er nødt til at kaste sig ud i fællesskabet og søge efter nye relationer. Det kan være sundt efter 9 år på – for mange – den samme folkeskole med mange af de samme relationer.

En efterskole er altså en god mulighed for, at børn bliver udfordret og får udvidet deres interessesfære på en positiv måde.