Oplevelser du skal overveje, hvis du skal besøge H.C. Andersens by

Fyns hovedstad, også kaldes Odense, er Danmarks tredjestørste by og centrum for mange unikke historiske seværdigheder, der kan give indblik i en helt anden tid i Danmarks historien. Disse følgende oplevelser og attraktioner kan medvirke til at give dig og dine medbesøgende indblik i netop dette.

H.C. Andersens hus

Som en af Danmarks største forfattere, er det en næsten obligatorisk oplevelse at se huset, hvor forfatteren startede sit liv i det lille gule hus i Odense. Huset er placeret i byens historiske kvarter, hvor brostenene stadig ligger en smule skævt og bindingsværkerne ikke helt er i vater. Her kan man med en billet få lov at komme indenfor og opleve, hvordan forfatteren boede og hvorfra hans drømme tog sit udspring. Efterfølgende kan man tage en hel gratis tur igennem Eventyrhaven, der er en lille park midt i byens centrum. Parken har elementer fra H. C. Andersens eventyr, der udgør en udsmykning i idyllisk samspil med naturen.

Kirker og klostre

I byen findes der en række forskellige kirker og klostre, der har dannet rammerne om historiske begivenheder blandt Danmarks konger og prinser. I Odense Domkirke, der har tilnavnet Skt. Knuds Kirke ligger blandt andre Knud den Hellige begravet i et relikvieskrin til offentligt skue, efter han blev myrdet i nabokirken Sankt Albani Kirke. Der er altså mulighed for at se det angivelige skellet af en af Danmarks konger i kirkens kælderrum. Derudover er kirkerne er opført i smukke arkitektoniske stile, der afspejler hvornår de er opført samt den historie der ligger bag de unikke bygninger.

Gastronomi

Når sulten melder sig, er der også utallige muligheder for at undersøge forskellige caféer og restauranter både i den historiske del af Odense, men også i bymidten. Her kan der findes noget for en hver smag. For mere inspiration kan du også tage et læs mere om Odense her.