Overstrygning af tag – pas på dit gamle tag

Begynder du at finde svamp eller råd i dine spær? Trænger der nogle gange vand ind ved dit tag? Så er det på tide, at du bør overveje at få lavet en overstrygning af tag.

Fugt kan være utrolig ødelæggende for dit tag, og du bør derfor komme dine problemer i forkøbet med en overstrygning af tag. Fugemassen, som bruges til overstrygning, har et hav af fordele. Den forbliver elastisk, hærder ikke op og kan derfor give sig med alt slags vind og vejr. Hvis du ønsker at forlænge levetiden på dit tag uden at skulle investere i et helt nyt tag, så er en overstrygning af tag den helt rigtige løsning. Hvis ikke du har mulighed for at få adgang til loftetagens skråvægge og skunker i de ældre huse, så er det i de fleste tilfælde bedre at lave en overstrygning end en understrygning af taget. Det anbefales, at hele taget overstryges, så det bibeholder et så harmonisk udtryk som muligt. Det er muligt at reparere et tag ved at overstryge en del af det, men visuelt giver det det pæneste tag, hvis overstrygningen foretages på hele taget.

Hvis dette lyder som den helt rigtige løsning for dig, så finder du her mere information om overstrygning af tag.

Sådan foretages en overstrygning af tag

Under- og overstrygning foregår ved hjælp af nogle af de mest moderne og gennemtestede metoder. Fugepistolen er forbundet til pumpe med en opvarmet slange. Pumpen står på jorden og drives af en mobil diesel kompressor. Det høje tryk i pumpen bevirker, at fugemassen presses ind i selv de allermindste revner og sprækker mellem tagstenene. På denne måde opnås en yderst tæt og langtidsholdbar fuge, der er i stand til at følge tagets naturlige bevægelser uden at revne eller miste sin fantastiske evne til at binde tagstenene sammen. Overstrygningsmassen limer så at sige dit tag sammen, og gør det dermed modstandsdygtigt over for både kulde, storm og varme. Det er vigtigt, at dit tag får den helt rigtige behandling, da et utæt tag kan være skyld i store skader i hele huset. Hvis dit tag er utæt, og det ikke opdages i tide, kan det eksempelvis give skader på spær, isolering, lofter og vægge.