Sådan får du det meste ud af dine akustikpaneler

Akustikpanel til væg, akustikpanel til loft eller noget tredje, mulighederne er mange, når du vil montere akustikpaneler. Her får du et bud på, hvordan du får mest muligt ud af dine akustikpaneler.

Når nu man har investeret i akustikpaneler så vil man selvfølgelig også gerne have mest muligt ud af panelerne, så hvordan får man det? Lyd bevæger sig i alle retninger og selvom lyd der kommer fra en højtaler eller vores stemmer ofte vil være fokuseret i en retning, så er det ikke særligt vigtigt i forhold til akustikpanelerne, da det er især er rumklang og baggrundsstøj, akustikpanelerne skal afhjælpe. Rumklangen opstår ved at hårde flader som vægge, lofter og gulve reflekterer lyden og sender den tilbage i rummet. Akustikpaneler derimod bryder lydbølgerne og sørger for at de ikke reflekteres. Derfor er akustikpanelerne effektive uanset om de sidder på loftet eller væggen.

Spørgsmålet om hvordan du får mest muligt ud af dine akustikpaneler er derfor mere et spørgsmål om, hvordan du bedst kan bruge akustikpanelerne som et dekorativt indretningselement, samt i hvilke rum du får mest ud af at opsætte akustikpanelerne.

I forhold til i hvilke rum det giver bedst mening at opsætte akustikpaneler, så vil det give bedst mening i de rum, hvor I opholder jer mest og er flest sammen, da det er her vil være mest støj. Samtidigt vil der være større risiko for rumklang i store lokaler eller i lokaler, hvor der er højt til loftet. Derfor vil du også få rigtigt meget ud af akustikpanelerne, hvis du monterer dem her.

Det kan dog også give god mening at montere akustikpaneler i soveværelset, da det er et rum, hvor ro er meget vigtigt.

I forhold til indretningen så giver montage på væggen de fleste muligheder i forhold til at skabe et særligt indretnings look.