Sådan skaber du et sundt arbejdsmiljø i din virksomhed

Som arbejdsgiver er det dit ansvar at sikre, at dine medarbejdere trives og ser frem til at møde på job. Det kan et sundt arbejdsmiljø hjælpe dig med at sikre. I denne guide kan du læse mere om, hvordan du optimerer arbejdsmiljøet til gavn for de ansatte.

Hold stress væk fra arbejdsmiljøet

Stress er en af de primære årsager til sygdom, hvilket skaber store udfordringer på arbejdsmarkedet. Er en eller flere af dine medarbejdere stressede, kan det påvirke deres arbejdsglæde, trivsel og produktivitet i negativ retning. Det kan du som arbejdsgiver være med til at forebygge ved at iværksætte de rette initiativer og justeringer i den daglige arbejdsgang.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du skaber et stressfrit arbejdsmiljø, så book et effektivt foredrag om stress.

Stil en nærende frokostordning til rådighed

Rugbrødsmadder i madpakken er ikke særlig spændende, og det resulterer i, at vi lader madpakken blive derhjemme – vi kender det alle sammen. Der er nogen, der slet ikke får noget at spise i løbet af arbejdsdagen, og så er der dem, der tyer til usunde alternativer, som ikke er mættende eller nærende.

Vil du glæde dine ansatte og øge deres helbred, kan du stille en frokostordning til rådighed. Så kan du være helt sikker på, at de får den nødvendige næring, der skal til for at holde koncentrationen og produktiviteten ved lige.

Ros hinanden

Hvis dine ansatte ikke får den ros, de fortjener, kan det medvirke til dårlig trivsel og et arbejdsmiljø, hvor hårdt arbejde ikke bliver anerkendt. Det er noget, du som arbejdsgiver skal forsøge at undgå, da det ikke er et sundt arbejdsmiljø.

Det kan tage tid at skabe en kultur på arbejdspladsen, hvor der er plads til ros og anerkendelse fra arbejdsgiver til ansatte og ansatte imellem – men det er værd at bruge tid på!